Fiskpinnar!
Jag har egentligen ingenting emot färdigköpta fiskpinnar, alltså, inget personligt. Problemet är ju bara att de typ inte innehåller någon fisk. Själva konceptet "fiskpinne" är annars brilliant. God fisk i ett hölje av krispig, smörstekt panering, hur gott som helst!
Igen ca. 3-4 pers och kanske 30-40 minutes

Du behöver:
- 500 g fiskfilé utan ben. Vilken som helst egentligen, jag råkade ha Kummel i frysen så det fick det bli!
- mjöl, 1 ägg, panko-bröd till panering. Det senare går att byta ut mot vanligt ströbröd men panko blir godare.
- smör till stekning
- lite pickles
- 2-3 matskedar majonäs
- lite grönt, broccoli och gurka blev det nu. Byt till vad helst ni vill!
- jasminris
Så här gör vi:
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen
under tiden: Skär fisken i "pinnar" "eller trekanter eller vad ni vill" och doppa dem i mjöl, ägg, panko i nämnd ordning. Stek på medelvärme i smör tills gyllenbrun färg uppnåtts runt om, då är den klar, jag lovar.
Skär ner broccolin och låt den steka med de sista minuterna.
Hacka picklesen grovt och blanda med majjon.
Skala och skär gurkan i stavar.
Sen är det bara att hugga in, smaklig spis!


Kommentarer
Fru Gustavsson skrev:
Snyggt!!
Och säkert jättegott!
Kul blogg, Bula har lagt upp dig under "favoriter".
Kram på er grabbar!
camilla skrev:
Så gott och Idas favorit!
Kram till er /camilla -(Ida & levis mamma)
Trackback
Du vet att du kan få betalt för sånt här va Henke..
Galet bra, hoppas ni mår fint!